Crosskola

Crosskola MC Alingsås

Crosskola MC Alingsås, alla i åldrarna ca 5-16 är välkomna till crosskolan här får ni lära er regler som gäller på banan, att hantera er cross både på banan och vad som behövs att göras med crossen före och efter en körning.

Du är välkomen att prova på att vara med på crosskolan 1-2 ggr utan att betala medlemsavgift efter det så måste du betala se instruktioner på medlemssidan https://www.mcalingsas.se/medlem/.

MC Alingsås crosskola syftar till att ge alla barn och ungdomar en rolig och lärorik miljö för att utvecklas inom sporten på ett tryggt sätt. Crosskolan är till för alla som vill prova på eller har kört en tid. Föreldrarna spelar en avgörande roll i crosskolans verksamhet, inte bara som stöttning för alla barn, flaggvaktning och hjälp men även eftersom vi använder oss av SVEMOs material ”Att bli med Guldhjälm” där både föräldrar och barn deltar. Både barn och förälder skriver teoriprovet för Guldhjälmslicens, när det är dags för det. SVEMOs material är grunden i verksamheten oavsett om barnet redan har Guldhjälmslicens, vill börja tävla eller inte är redo att ta Guldhjälmslicens än.

Har du några frågor kontakta crosskole ansvarig David Broberg Tel:0707971053

Vi har 3st banor den lilla banan som de allra minsta får köra på är väldigt enkel och till för de allra minsta, bana 2 blir lite mer teknisk och bana 3 är ytterliga ett steg svårare efter denna så är det dags för den stora banan denna används även under crosskolan för att man ska få träna på olika moment på banan.

Som förälder måste du närvara under hela träningen om ditt barn är under 16 år du måste även ställa upp och hjälpa till bland annat som flaggvakt (en flaggvakt är placerad på strategiska platser utmed banan, flaggvaktens uppgift är att varna andra crossåkare om någon har ramlat eller om det finns ett annat hinder på banan). Du kommer även att behöva ta 2st pass i kiosken eller som träningssansvarig.

För att få köra på banan måste du ha:

  • Egen cross
  • Hjälm
  • Stabila stövlar
  • Ryggskydd

Vi rekomenderar att ni har följande skydd
hjälm, crosstövlar, nackskydd, skyddsväst, knästöd, armbågsskydd, ryggskydd, bröstskydd och skyddsbyxor, tröja

cross alingsås
crosskola i alingsås