Välkommen till MC-Alingsås

MC – Alingsås och körning på crossbanan i Hol

MC Alingsås har ca 350 medlemmar och vi växer ständigt och det är väldigt roligt framför allt så är det roligt att crosskolan har ökat så mycket under de sista åren. Vi vill naturligtvis få ännu fler medlemmar så tveka inte kom till crossbanan i Hol och testa om det är något för dig eller dina barn. Motocross är en fantastisk sport där vi alla hjälps åt med allt, våra mer erfarna åkare är med och tränar de minsta och även våra lite äldre nybörjare, alla är nybörjare någon gång och då kan man behöva en hjälpande hand.

Med hjälp av ideella krafter så har man under åren skapat ett fantastiskt tränings och tävlingsställe för folk från Alingsås, Vårgårda, Herrljunga, Sollebrunn, Partille, Göteborg, Borås och angränsande kommuner. Som medlem i våran klubb så betalar man en medlemsavgift och sen är träningen gratis på våra banor om inget annat anges.

Ullevi supercross


Motocross – En sport för alla!

Välkommen till Motocrossens spännande värld! Ta chansen att lära dig mer om vad motocross är. Hur blir man en motocrossförare och var man kan köra motocross m.m.

Motocross är den ultimata sporten som ger dig en upplevelse av fart, spänning, adrenalinkickar och den totala kontrollen över dig själv och sin motorcykel. Sporten kan utövas av barn, ungdomar och vuxna på 2, 3 (Sidvagn) eller 4 hjul (Quad) och genomförs framför allt mellan april och oktober. I landet finns också ett antal inomhusanläggningar som möjliggör körning även på vintern.
Motocross är en av få idrotter som kan bedriva både som motionsform eller som elitidrott, din egen ambitionsnivå avgör hur just du bedriver ditt idrottande.

För att börja köra behöver du en motorcrosscykel som passa din ålder och din kroppslängd. De minsta fordonen för barn är lekfordon har en motorstorlek på 50cc, de största för vuxna är på 450cc. 

Motocross genomförs på en grus, jord eller sandbelagd bana, med ett antal kurvor och hopp byggda eller anpassade efter naturens former och om givande natur.