Motionärer

Motionscross är till för nybörjare såväl som veteraner

Motionscross kan beskrivas som motocrossåkning för amatörer, eller motionsåkare. Alltså de entusiaster som inte har gjort åkandet till en karriär, eller försöker platsa bland eliten. Precis som att alla idrotter har stora mängder utövare som klassas som ”motionärer”, har även motocross sina söndagsutövare. Så även om sporten kan te sig farlig och avancerad för den utomstående, finns det alltså inte alls några behov av expertkunskaper eller professionalism för att kunna utöva den. Allt du behöver är en duglig motorcykel, viss skyddsutrustning och en vilja att lära dig något nytt och spännande.

Även om motionscross är en sport för amatörer, ligger det i idrottens natur att ställa förhållandevis höga krav på utrustning. Det är ju trots allt en motorsport, och dessutom en motorsport där du som utövare inte skyddas av en kaross vid eventuella omkullkörningar eller andra olyckor.

Var beredd på adrenalin och mersmak

Om du vill testa motionscross kan du komma till vår klubb som kommer hjälpa dig att komma igång med en fantastiskt rolig sport. Om du saknar tidigare erfarenhet av motorsporter kan det tyckas som en överväldigande och nervös sak att ta sig an. Redan under nybörjarperioden kan du räkna med att få några ordentliga adrenalinkickar, som ger rejäl mersmak för de flesta som någon gång vågar sätta sig på motorcykeln.

För många innebär bara själva körandet av en stark och högljudd motorcykel en häftig och adrenalinstinn upplevelse. Lägg sedan till många svängar, mjukt underlag och hopp och backar, så kan du tänka dig vilka kickar motionscross kan erbjuda. Just eftersom det är så lätt att bli biten av den fartfyllda sporten, finns det stort intresse för motionsmässigt utövande, bland både amatörer och veteraner.